Ізраїль вирішив, як відповість Ірану — TJP

Велика атака, за даними The Jerusalem Post, не обов’язково відбудеться найближчими днями та може бути відкладена на довший час.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вирішила, як вона буде наносити контрудари по Ірану і його союзникам, проте наразі невідомо коли саме це відбудеться. Про це у вівторок, 16 квітня, повідомляє The Jerusalem Post.

«Варіанти помсти варіюються від удару по іранських ядерних об’єктах до ударів по об’єктах з виробництва безпілотників або балістичних ракет, які брали безпосередню участь в ударі», — йдеться у матеріалі.

Крім того, розглядаються варіанти вбивства конкретних неназваних осіб разом з їх спільниками.

«Також можливе поєднання або комбінування усіх або частини вищезгаданих варіантів», — пише видання. 

Журналісти зазначили, що сам факт визначення того, як завдати ударів по Ірану, свідчить про «серйозність і рішучість ізраїльського керівництва, навіть попри те, що Єрусалим досі прагне уникнути перетворення ситуації на регіональну війну».

При цьому, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант підкреслив, що іранці зазнали невдачі у своїй атаці, і їм не вдасться стримати Ізраїль.

«Кожен ворог, який прийде за нами, буде вражений, де б він не був», — заявив міністр оборони.

Як ми вже писали, 14 квітня Іран здійснив масштабну атаку на Ізраїль ракетами і дронами у відповідь на недавній авіаудар по іранському посольству в Дамаску.

Згодом армія оборона Ізраїлю повідомила, що ППО перехопила 99% з понад 300 повітряних цілей, випущених Іраном.

У свою чергу начальник Генштабу ЗС Ірану Мохаммад Багері назвав операцію «успішною».

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp