СБУ затримали екснардепа “Партії регіонів” під час спроби втечі з України

Правоохоронці затримали екснардепа “Партії регіонів” Владислава Лук’янова на спробі втечі з України.

Співробітники СБУ затримали екснардепа “Партії регіонів” Владислава Лук’янова на спробі втечі з України. Чоловік сприяв збройній агресії Росії. Про це повідомляють в СБУ та в “Українській правді”, посилаючись на власні джерела. 

Читайте також: У Криму знищено російський гелікоптер Ка-27, — ВМС ЗСУ

“Кіберфахівці Служби безпеки завадили втечі з України колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів, який сприяв збройній агресії РФ. Зловмисника затримано поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині. Звідти 60-річний фігурант намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку”, — йдеться у повідомленні. 

Згідно з версією слідства, у 2020 році він став депутатом Бахмутської міської ради від забороненої ОПЗЖ. 

Отримавши повноваження після захоплення частини регіону, фігурант пішов на співпрацю з ворогом та «перереєстрував» власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. До того ж він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення. 

“Саме він розпорядився регулярно сплачувати кошти до бюджету РФ у вигляді “податків” та “зборів”. Тим самим він фінансував військово-промисловий комплекс Росії та її окупаційні угруповання, які воюють проти України”, — додають в СБУ.

Щобільше, зловмисник публічно виправдовував збройну агресію Росії, яку неодноразово обговорював у чатах на прокремлівських телеграм-каналах. Надалі зловмисник вирішив втекти за кордон.

Читайте також: Втрати армія РФ у війні проти України перевищили 450 тисяч осіб, — Генштаб

У ході обшуку співробітники СБУ вилучили у затриманого мобільний телефон та чорнові записи з доказами його злочинної діяльності.

Наразі депутату повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі вирішується питання щодо додаткової кваліфікації протиправної діяльності зловмисника. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.

Нагадаємо, міністр оборони США розкритикував удари України по російським НПЗ. Глава Пентагону Ллойд Остін розкритикував нещодавні атаки України на російські нафтопереробні заводи.