Закон про мобілізацію: Рада запросила військове керівництво України висловитися

Верховна Рада запросила до слова Сирського, Баргилевича і Содоля аби ті висловилися перед розглядом закону про мобілізацію.

Напередодні розгляду закону про мобілізацію 10 квітня Верховна Рада запросила до слова Верховного Головнокомандувача Олександра Сирського, Начальника Генерального штабу Анатолія Баргилевича та Командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України Юрія Содоля. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Читайте також: Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги

“Рада прийняла рішення запросити військове керівництво (Сирського, Баргилевича і Содоля) для виступу перед початку розгляду закону про мобілізацію. Буде можливість дати їм виступ”, — йдеться у повідомленні. 

Нардеп додав, що за відповідне рішення проголосували 315 депутатів

Водночас Парламент не підтримав ідею запросити до слова Міністра оборони України Рустема Умєрова та премʼєра Дениса Шмигаля. Пропозиція набрала лише 138 голосів із необхідних 226.

Нагадаємо, Рада ухвалила штрафи за відмову проходження ВЛК. У першому читання Парламент ухвалив законопроєкт про визначення штрафів за відмову проходження військово-лікарської комісії.