Загибель помічника Залужного: ДБР повідомило про підозру офіцерові у вбивстві через необережність

У ДБР завершили досудове розслідування та повідомили про підозру офіцерові, який подарував вибухонебезпечний “подарунок” помічникові Залужного.

У Державному бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників Головнокомандувача ЗС України, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову. Чоловікові повідомлено про підозру у вбивстві через необережність. Про це повідомляють у ДБР.

Читайте також: У Зеленського були вагомі причини звільнити Залужного, — Сирський

Військовий, якому на початковому етапі досудового розслідування було повідомлено про підозру у незаконному збуті боєприпасів, у день трагедії вручив загиблому вибухонебезпечний «подарунок» у вигляді гранат на честь його дня народження. 

Правоохоронці повідомляють, що чоловік не попередив Частякова про справжність гранат і не переконався, що той та інші присутні в кабінеті розуміють, що той дарує вибухові пристрої.

“Як наслідок, під час розпакування “подарунка” вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження”, — йдеться у повідомленні. 

Фігуранту повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри. Він підозрюється у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Читайте також: Втрати армії РФ у війні проти України перевищили 440 тисяч осіб: Генштаб

Нагадаємо, загибель помічника Залужного: ДБР перевіряє кілька версій. У ДБР повідомили, що продовжують розслідування стосовно загибелі помічника Залужного Геннадія Частякова 23 листопада від вибуху гранати.

Раніше у ДБР повідомили про підозру офіцеру з апарату Головнокомандувача. Правоохоронці повідомили про підозру офіцеру з апарату помічників Головнокомандувача ЗС України, який подарував гранати загиблому помічникові Залужного.