Посередницькі ініціативи щодо мирних переговорів в Україні ведуться постійно, — Шольц

Канцлер Німеччини повідомив, що низка країн, включаючи Україну, обговорюють на рівні радників з питань безпеки, яку форму може прийняти щось, що призведе до мирного процесу.

Посередницькі ініціативи щодо проведення переговорів про мир в Україні є постійно й вони були завжди. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє Märkische Allgemeine Zeitung

Читайте також: В Росії знали про підготовку теракту, проте допустили його, — Буданов

Шольц повідомив, що ініціативи з посередництва щодо переговорів України та Росії були завжди. Він нагадав, що одразу після початку війни Росія та Україна вели переговори безпосередньо одна з одною, проте переговори провалилися, тому що Росія використала їх лише як привід для того, щоб одночасно перекинути свої війська на схід для великого наступу. 

“Потім стали відомі масові вбивства в Бучі та Ірпені — неймовірні злочини проти прав людини, скоєні російськими збройними силами проти цивільного населення. Це позбавило переговори будь-якого підґрунтя”, — заявив канцлер.

Шольц також згадав про переговори щодо зернової угоди, безпеку на Запорізькій атомній електростанції та обмін полоненими, які також проходили безуспішно.

Читайте також: Уряд Польщі не готовий до діалогу щодо блокування кордону, — Стефанішина

 

“Низка країн, включаючи Україну, зараз обговорюють на рівні радників з питань безпеки, яку форму може прийняти щось, що призведе до мирного процесу. Але дозвольте мені чітко заявити: мир можливий у будь-який час. Путін просто повинен припинити свою варварську кампанію і вивести свої війська”, — додав він. 

Нагадаємо, в РНБО повідомили, що РФ поширює дезінформацію про наступ на Харків не маючи на це ресурсів. Росія не має ресурсів для наступу на Харків проте поширює дезінформацію для залякування населення.