Таджикистан застеріг громадян від поїздки до РФ

Без гострої потреби таджикам рекомендують не їздити до Росії на жодному виді транспорту.

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства.

«МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утриматися від поїздок на територію Росії на всіх транспортах без гострої потреби», — йдеться в повідомленні.

Деталей стосовно цієї інформації у відомстві не надали. Однак відомо, що з 22 квітня близько 180 автомобілів з таджицькими номерами застрягли на КПП Саргарчин на кордоні Казахстану та Оренбурзької області Росії. Згодом видання DW повідомило, що 26 квітня таджицьке МЗС викликало російського посла Семена Григор’єва і висловило йому стурбованість через масові відмови у в’їзді до Росії громадянам Таджикистану.

Перед цим агентство Азія-Плюс повідомило, що російські правоохоронні органи РФ застосовують тортури до чотирьох затриманих таджиків, яких підозрюють у скоєнні теракту 22 березня у Підмосков’ї. Про це, за даними агентства, на засіданні ради міністрів закордонних справ СНД у Мінську 12 квітня заявив голова МЗС Таджикистану Сіроджіддін Мухріддін.

Перед цим у Таджикистані затримали дев’ятьох осіб у зв’язку з нападом на концертний зал під Москвою 22 березня. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp