Україна ближче до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше, — Столтенберг

Єнс Столтенберг заявив, що наразі Україна ближча до членства в НАТО, ніж коли-небудь раніше.

Наразі Україна ближча до членства в НАТО, ніж коли-небудь раніше. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на церемонії підняття шведського прапора в штаб-квартирі Альянсу. 

Читайте також: СБУ на Вінниччині викрила дружину ексрегіонала, яка збирала дані для ракетних ударів

Він заявив, що Україна стане союзником НАТО. 

«Це не питання «якщо», а «коли» вона стане союзником», — заявив він.

За словами Генсека НАТО, наразі Україна ближча до членства, ніж будь-коли раніше. Це свідчить про стратегічну помилку, якої припустився президент Росії Володимир Путін, вторгнувшись в Україну. 

Читайте також: БПЛА атакували арсенал з боєприпасами в Росії, — ЗМІ

«Адже, як ви пам’ятаєте, його метою було не допустити, щоб Україна рухалася в напрямку НАТО і ЄС. Тому він вимагав, щоб Альянс зробив заяву, фактично підписав договір з Росією про те, що не повинно бути подальшого розширення НАТО коштом будь-якої європейської країни. А тепер він отримав протилежне. Він хотів менше НАТО, а отримав більше НАТО, більше військової присутності НАТО в східній частині нашого Альянсу. Фінляндія і Швеція є повноправними членами, а Україна близька до членства в НАТО, як ніколи раніше», — заявив він.

Нагадаємо, БПЛА атакували арсенал з боєприпасами в Росії. В Росії 2 БПЛА впали на територію арсеналу з боєприпасами, один безпілотник після падіння вибухнув.