Росія планує запустити серійне виробництво нових авіабомб для ударів по Україні, — ISW

Армія РФ спробує запустити виробництво керованих планерних бомб в серійне виробництво і розширити їхнє застосування по всій лінії фронту України.

Російські війська, швидше за все, спробують запустити виробництво керованих планерних бомб в серійне виробництво і розширити їхнє застосування по всій лінії фронту України. Про це повідомляє ISW.

Читайте також: Понад 900 окупантів, 33 артсистеми та 8 танків: Генштаб оновив втрати армії РФ за минулу добу

Український військовий підтвердив, що російські війська завдають ударів по Україні за допомогою вдосконалених планерних авіабомб. 
Речник Таврійського угруповання українських військ капітан Дмитро Лиховий повідомив 10 березня, що російські війська завдали удару по Мирнограду Донецької області трьома універсальними міжвидовими крилатими авіаційними боєприпасами UMPB D-30SN, які, за попередньою оцінкою українських військових, були ракетами С-300. 

Лиховий заявив, що вдосконалені керовані планерні бомби по суті перетворюють некеровані гравітаційні бомби ФАБ радянських часів на керовані планерні бомби. Російські війська раніше використовували некеровані планерні бомби ще в січні 2024 р.

Нещодавно ISW спостерігав, як російські міл-блогери стверджують, що російські війська почали наносити удари некерованими планерними бомбами UMPB D-30SN, на противагу використанню некерованих планерних бомб з уніфікованими модулями планування і корекції (UMPC), в невизначених районах України. 

Читайте також: Фільм 20 днів у Маріуполі отримав Оскар

Російські мілблогери стверджували, що російські війська можуть запускати керовані планерні бомби UMPB з літаків і наземних реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), таких як «Торнадо-С» і «Смерч».

Нагадаємо, нічна атака РФ по Одещині: збито 10 БПЛА, уражено об’єкт інфраструктури. Внаслідок нічної атаки по Одещині було уражено інфраструктурний об’єкт, завдано руйнувань господарчим спорудам.