У березні Путін відхилив мирний договір, погоджений із Києвом – ЗМІ

Тоді Київ був готовий відмовитися від НАТО і піти на поступки стосовно Криму та ОРДЛО, але Путіну захотілося ще більше територій

На початку повномасштабного вторгнення в Україну російському президенту Володимиру Путіну принесли узгоджений із Києвом проект мирного договору, але господар Кремля його відхилив, розраховуючи на повну військову перемогу. Про це пише Reuters з посиланням на джерело, близьке до російського керівництва.

Читайте також: Зеленський розкрив суть гарантій безпеки

Стверджується, що заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак приніс Путіну проект мирної угоди, який значною мірою задовольняв вимоги Кремля – відмова України від курсу на вступ до НАТО. Козак пояснював Путіну, що ця угода знімає необхідність у продовженні війни.

За даними видання, Путін у перші дні вторгнення був так упевнений у близькій повній військовій перемозі над Україною, що вже вважав відмову України від курсу в НАТО недостатньою поступкою. Стверджується, що господар Кремля вже розширив свої апетити та хотів анексувати нові території України. У результаті Путін відмовився від уже узгодженої угоди.

Читайте також: У Путіна зробили заяву щодо переговорів із Зеленським

«Після 24 лютого Козаку дали карт-бланш: дали добро; він отримав угоду. Він приніс її назад, і вони (Путін – ред.) сказали йому забиратися. Все було скасовано. Путін просто змінював план по ходу справи», – заявив співрозмовник видання.

Нагадаємо, у березні, коли ще йшов переговорний процес між Україною та РФ, офіційний Київ був готовий на принципові поступки Москві — і по Криму з ОРДЛО, і стосовно курсу до НАТО. Проте вчора в Офісі президента ясно чітко дали зрозуміти, що така угода Україну більше не цікавить.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.