У британській розвідці назвали зброю, яку РФ намагається використати проти всього світу

У Міноборони Британії повідомляють, що Росія намагається використати енергію у якості зброї проти усього світу.

Протягом усього конфлікту з Україною Росія прагнула використовувати енергію як зброю. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії.

Читайте також: Українські військові відійшли від села Ласточкине, — ЗСУ

Кінетичні удари Росії по українській енергетичну інфраструктуру призвели до широкомасштабного дефіциту електроенергії по всій країні, в той час, як на глобальному рівні президент Росії Володимир Путін використовував енергетичну політику для підірвати міжнародну енергетичну безпеку. 

Так, зменшуючи потоки газу до Європи, обмежуючи трубопровідного експорту і змінивши умови оплати, Путін намагався підірвати єдність Європи проти незаконної війни Росії.

У розвідці повідомляють, що озброєння Росією енергетики, ймовірно, залишиться інструментом примусу, що демонструє інструментом примусу, демонструючи зв’язок між безпековою та енергетичною політикою Росії. 

Читайте також: В одному з районів Києва розпочалися військові навчання

“Дуже ймовірно, що Росія продовжить використовувати енергію як зброю для глобальної економічної вигоди і політичного впливу, що свідчить про зв’язок між енергетикою, безпекою, політичними і військовими цілями”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, в ISW повідомили, що у Кремлі не коментували другу річницю вторгнення, щоб приховати провал. Російська влада не коментувала другу річницю вторгнення в Україну, щоб уникнути привернення невдач армії РФ.