Чому армія РФ вперто штурмує Бахмут: Думка Генштабу

Росіянам потрібен Бахмут, але місто не має стратегічного значення, кажуть у Генштабі

Росія прагне за всяку ціну захопити Бахмут у Донецькій області, оскільки Кремлю потрібна хоч якась перемога після багатьох місяців лише поразок. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в ефірі телемарафону.

Читайте також: В Україні загинули майже 92 тисячі військових РФ

Сирський підкреслив, що саме по собі місто Бахмут не має військово-стратегічного значення, але важливе як психологічний фактор після низки поразок.

«Тому він (ворог – ред.) намагається будь-яким способом захопити це місто, прорвати оборону і таким чином мотивувати свій особовий склад, підняти рівень його морально-психологічного стану», – сказав Сирський.

Читайте також: Україна отримає все необхідне для перемоги — Подоляк

За його словами, російське командування і раніше приділяло Бахмуту особливу увагу. Вже пропущено 6 або 7 строків, на які окупанти планували захопити місто, але всі плани було порушено ЗСУ.

Сирський зазначив, що за довгі місяці боїв за місто ворог неодноразово змінював склад військ та командувачів, але просунутися за весь час вдалося лише на 5 км.

Нагадаємо, в Генштабі сказали, як РФ змінила свою тактику на Донбасі. З новим командувачем армія РФ почала діяти інакше на фронті.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.