ЗСУ відчувають брак постачання озброєння на фронт через блокаду кордонів, — NYT

Через блокаду кордонів польськими далекобійниками українські військові відчувають брак постачання необхідного озброєння на фронт.

Блокада кордону польськими далекобійниками починає впливати на українських солдатів у замерзлих окопах, які захищаються від невпинних російських атак, що робить і без того запеклі бої ще складнішими. Про це повідомляє The New York Times.

Читайте також: В Херсоні судитимуть священника УПЦ МП, що торгував зброєю

Видання посилається на одного українського солдата, який воює на сході України. Він розповів, що його підрозділ все ще чекає на доставку двох приладів нічного бачення, які є критично важливими для безпечного просування солдатів на бойові позиції. 

За його словами, обладнання затрималося на кордоні, де з 6 листопада польські водії вантажівок заблокували основні переходи, що призвело до багатокілометрових черг.

«Щоб блокувати кордони країни під час повномасштабного вторгнення, вони повинні бути повністю відірвані від реальності, а так вони ще й умивають руки в крові людей, які чекають на необхідну допомогу», — сказав солдат.

Український солдат, який координує допомогу від волонтерів для 63-ї механізованої бригади Володимир Шуль сказав, що не розуміє, як країни, які зацікавлені в перемозі України — і які були одними з її найщедріших союзників — можуть брати участь у такій блокаді в один з найважчих моментів війни.

Читайте також: Путін дозволив “ДНРівцю” балотуватися у президенти

Україна, за його словами, захищає Європу від агресії Москви. 

«Дозволити Росії просунутися далі означало б крах Європи та європейських цінностей», — додав він.

Нагадаємо, блокада вантажівок у Польщі затримує військову допомогу для ЗСУ. Українські військові не отримують належної військової допомоги через блокаду вантажівок на польському кордоні.