В РФ заявили про нібито великі втрати ЗСУ після удару по Селидовому: у ЗСУ спростували

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” Олександр Тарнавський заявив, що РФ поширює дезінформаційну кампанію про нібито великі втрати ЗСУ під Селидовим в Донецькій області.

Російські пропагандисти поширили дезінформаційну кампанію про нібито великі втрати Сил оборони України під Селидовим в Донецькій області. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

Читайте також: ДБР заарештує майно колишньої нареченої Гринкевича Соні Морозюк

За словами командувача, Росія таким чином відволікає увагу від своїх щоденних колосальних втрат на Таврійському напрямку. Він розповів, що армія РФ лише за добу 12 лютого склали 645 осіб, а за попередній тиждень (з 5-го до 11 лютого) — 2947 осіб.

“Щодо обстрілів московитами Покровського району Донецької області, то приблизно о 10:40 ранку 13 лютого 2024 року російські війська вдарили з РСЗВ “Ураган” по смт Цукурине Покровського району. Співробітники ДСНС обстежили місцевість та встановили, що внаслідок обстрілу пошкоджено 2 багатоквартирних двоповерхових житлових будинки по вул. Світла та легковий автомобіль. Постраждалих та загиблих немає”, — повідомив Тарнавський. 

Читайте також: Польща почала розслідування щодо розсипаного українського зерна на землю

Командувач закликав довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Нагадаємо, 13 лютого російські Telegram-канали та ЗМІ повідомили, що Росія завдала удару касетними боєприпасами по полігону в Селидовому, де нібито були 1 500 військових ЗСУ та загинуло близько 200 з них. 

Раніше повідомляли, ЗСУ дроном уразили російський бронетранспортер. Українські військові FPV-дроном «Дикі Шершні» уразили багатоцільовий транспортер армії Росії.