На Таврійському напрямку зросла інтенсивність боїв — генерал

За минулу добу з боку ворога зафіксовано рекордну кількість артилерійських обстрілів і авіаударів з початку року.

Інтенсивність бойових дій на Таврійському напрямі зростає. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ Таврія бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Читайте також: Нардеп розповів, коли вступить у дію новий законопроєкт про мобілізацію

Він розповів, що вчора на Таврійському напрямку було знищено 645 російських окупантів — найбільше з початку року.

«Інтенсивність бойових дій зростає. Кількість артилерійських обстрілів, які противник здійснив у нашій операційній зоні 12 лютого, також є найбільшим показником цього року — 1267. Те саме з авіаударами — їх зафіксовано 67», — написав командувач.

За словами Тарнавського, українські захисники стійко тримають оборону та проводять активні дії на певних напрямках. Лише за добу було знищено або пошкоджено 41 одиницю військової техніки росіян, за винятком БПЛА. Зокрема, п’ять танків, 17 бойових бронемашин, вісім артсистем, 10 автомобілів та одна одиниця спеціальної техніки. Також було знищено один склад боєприпасів та ще один важливий об’єкт противника.

«Нейтралізовано або знищено 280 безпілотних літальних апаратів різних типів. При цьому ударні дрони Ланцет та ZALA (по 1 од.) на Донеччині вдалося знищити зі стрілецької зброї. Там, на Авдіївському напрямку, ще десяток загарбників взято в полон», — зазначив Тарнав. .

Раніше в Україні відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ. Центр не має відношення до територіальних центрів комплектування і повісток там не вручатимуть, стверджують у Міноборони.