У Верховному суді викрили посадовця, який виправдовував окупацію України

Служба безпеки зібрала доказову базу на очільника одного зі структурних підрозділів Верховного суду України.

Служба безпеки зібрала доказову базу на очільника одного зі структурних підрозділів Верховного суду України. Посадовець виправдовував збройну агресію Росії і тимчасову окупацію регіонів України. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Росії у 2024 році доведеться шукати нові способи наповнення бюджету — британська розвідка

“У розпорядженні СБУ – записи розмов, в яких фігурант заперечує суверенітет України і пропонує віддати окупантам південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області. Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії “Вагнер” та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави”, — йдеться у повідомленні. 

Також посадовець пропонував розпочати новий наступ на Україну з півночі з метою захоплення Львівської та сусідніх областей.

Він сподівався на швидку окупацію України з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму.

Проведена за ініціативою СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності посадовця на користь країни-агресора.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено:

  • мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинних дій;
  • майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї;
  • спеціальний технічний засіб незаконного стеження;
  • прокремлівську літературу.

Читайте також: Зеленський на Дніпропетровщині ознайомився з роботою центру підготовки вогневих груп

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, командував окупацією Херсонської області: оголошено підозру генералу РФ. Під командуванням Резанцева окупаційні угруповання РФ вторглися до південного регіону України з території тимчасово окупованого Криму.