Хотіли дістатися до Румунії: на Буковині прикордонники затримали групу ухилянтів

Прикордонники затримали трьох правопорушників, які прямували до кордону гірськими стежками.

У неділю, 4 лютого вдень українські прикордонники затримали трьох правопорушників, які прямували до кордону гірськими стежками в межах прикордонної смуги у Вижницькому районі Чернівецької області. Про це повідомляють у ДПСУ.

Читайте також: Збільшилася кількість загиблих через обстріл Херсонщини

“Для припинення протиправних дій охоронцям кордону довелось здійснити кілька попереджувальних пострілів. Групу чоловіків, які планували незаконно дістатися до Румунії, вдалося виявити та затримати за допомогою технічних засобів спостереження та службового собаки”, — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що жителів Івано-Франківської та Чернівецької областей було затримано за кілька метрів до лінії державного рубежу.

Повідомляється, що затриманих правопорушників було доставлено до прикордонного підрозділу та оформлено документи щодо притягнення до відповідальності за ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”.

Читайте також: Наєв анонсував надходження до України літаків F-16 та ракет на 300-500 км

За злісну непокору законному розпорядженню військовослужбовців Держприкордонслужби на одного з чоловіків також складено матеріали за ст.185-10 КУпАП. Подальшу долю затриманих вирішить суд.

Нагадаємо, Володимир Зеленський запропонував Раді продовжити воєнний стан. Президент України запропонував продовжити воєнний стан в країні ще на 90 днів.