Росія вдарила по кафе-магазину на Харківщині: 49 загиблих та 7 поранених.

Росія вбила 49 осіб атакуючи село Гроза Куп’янського району на Харківщині.

Сьогодні, 5 жовтня близько 13:25 армія Росії обстріляла кафе-магазин у селі Гроза Куп’янського району на Харківщині. Внаслідок атаки загинуло 49 людей, серед них дитина, ще 7 осіб поранено. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Читайте також: Взимку буде багато атак — Зеленський

“Черговий цинічний злочин держави-терориста — удар по магазину-кафе у Купʼянському районі. Відомо про 49-х загиблих цивільних. Серед них дитина. Агресор вкотре доводить, що для нього не існує ні закону, ні моралі. Такі нелюдські злочини не повинні лишатися без реакції світу. Російський терористичний режим — абсолютне зло. Зло має бути покаране”, — заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

Відомо, що Росія вдарила по кафе у час, коли там проходив поминальний обід за односельцем. 

«Це був магазин, поряд кафе. У магазині були місцеві жителі, місцеві були і в кафе, де проходили поминки за місцевим односельцем. Загалом на території перебувало близько 60 осіб. 49 загинуло, серед них дівчинка 6 років», — повідомив Клименко.

Читайте також: Бійці Легіону “Свобода Росії” показали відео з чергового рейду у Білгородську область

Він додав, що 7 людей отримали тяжкі поранення, зараз їм роблять операції. Наразі всі профільні служби працюють на місці події. Під завалами ще можуть перебувати люди. 

Нагадаємо, Росія вдарила по лікарні у Бериславі. Вдень російська армія влучила у лікарню у Бериславі, що на Херсонщині.