Ігнат пояснив, чому зйомка роботи ППО помагає окупантам

Відео роботи ППО, що були зняті ПС ЗСУ та іноземцями, перед публікацією ретельно перевіряються, зазначив речник.

Кожен знімок роботи української ППО може стати джерелом інформації для російських окупантів. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат у випуску спільного проекту ЦПД і VoxCheck під назвою «ПОГОВОРИМО».

Читайте також: Знищення катера Івановець: Буданов розповів подробиці

«Є багато у них варіантів, але коли ми допомагаємо тими знімками, тими коментарями якими — це все аналізується. Кожен знімок, кожне відео може стати джерелом інформації для окупанта. За словами, на пальцях пояснюю, є у нас ракети, десь там працює у нас ППО», — зазначив речник.

Ігнат розповів, як працює цей механізм виявлення розташування систем ППО.

«З однієї точки знімає одна людина з другої точки — друга людина, з третьої точки — третя людина. Це називається трьох координатний збіг паралелей. Так точно можна визначити, де стоїть пускова установка скажемо Patriot і завдати повторного удару», — пояснив Ігнат.

Також він закликав вимикати камери відеоспостереження під час повітряної тривоги. Цим питанням уже займається СБУ.

«Сьогодні щодо тих, хто нехтує цими правилами, є відповідні заборони, особливо в реальному часі це дуже і дуже може зашкодити», — додав представник Повітряних сил.

Відео роботи ППО, зняті Повітряними силами та іноземцями, перед публікацією ретельно перевіряються. Спікер зазначив, що українські військові мають показати партнерам, що їхня зброя ефективно працює.

«Ви ж бачите, що і ми викладаємо роботу ППО, і іноземці вже викладають роботу ППО. Ми дивимося, чи немає нічого там зайвого, і публікуємо, якщо воно показує підрив ракети в повітрі, тобто перехоплення повітряної мети — чому немає», – резюмував Ігнат.

Раніше Зеленський відреагував на вбивство французьких волонтерів.