Андрій Костін став новим генеральним прокурором України

Генпрокурором України став 49-річний одесит Андрій Костін, його кандидатуру підтримали 299 нардепів

Верховна Рада призначила нового генерального прокурора України. Посаду обійняв нардеп Андрій Костін, чию кандидатуру раніше сьогодні запропонував президент Володимир Зеленський. Про це повідомила в Telegram прес-секретар «Слуги народу» Юлія Палійчук.

Читайте також: Ряд законопроектів на шляху до ЄС можуть викликати дискусії — Стефанчук

«Верховна рада України підтримала призначення Андрія Костіна на посаду нового генерального прокурора», – написала вона.

Кандидатуру Костіна підтримали 299 парламентаріїв.

Під час голосування за нового генпрокурора у сесійній залі Ради також був присутній і президент Зеленський, про що свідчать фотографії, опубліковані нардепом Ярославом Железняком із “Голосу”.

Біографія Андрія Костіна – цікаві факти

 

Андрій Костін – одесит, народився 17 квітня 1973 року. 1995 року закінчив з відзнакою Одеський державний університет за спеціальністю “Правознавство”.

Працював в адвокатських компаніях та інших організаціях, пройшовши шлях від пересічного юриста до глави своєї компанії “Право”. Костін також є заступником голови Ради адвокатів Одеської області.

У політиці з 2010 року. Спершу був депутатом Одеської міськради від партії “Фронт змін”. 2019 року пройшов у Верховну Раду за партійним списком “Слуги народу”.

Читайте також: Нардепи затвердили термін проведення перепису населення України

У Раді спочатку був заступником голови Комітету з питань правової політики, а потім став головою цього комітету.

Є членом Української делегації у міжпарламентській асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки. Входив до української делегації у Тристоронній контактній групі з Донбасу, а після повномасштабного вторгнення РФ – до складу української переговорної групи на зустрічі з представниками РФ у Стамбулі.

Нагадаємо, попереднього генпрокурора — Ірину Венедиктову — було звільнено більше тижня тому одночасно із головою СБУ. Обом поставили у провину недостатньо ефективну боротьбу з колаборантами.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.