Зеленський дав доручення щодо енергетики та зброї

Глава держави доручив міністру оборони, головкому, главі МЗС прискорити постачання зброї — реалізацію пакетів і домовленостей.

Україна має поєднати два процеси — захист енергетики від ударів та забезпечення українців електрикою. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні в четвер, 2 травня.

 

«Пройшлися сьогодні й питаннями захисту нашої енергетики — конкретних обʼєктів від конкретних загроз. Зараз треба поєднати два процеси: захист енергетики від ударів у цей час та забезпечення наших людей електрикою, а також уже час починати підготовку й до наступного опалювального сезону», — наголосив глава держави.

 

Зеленський пояснив, що Україна має зробити максимум для захисту життя, і кожен аспект цієї роботи — від ППО та РЕБ на об’єктах до необхідних будівництв і постачання — усе це персональна відповідальність кожного, хто залучений до роботи.

 

«Від уряду та Повітряних сил до енергокомпаній та місцевих служб. Дякую всім, хто ставиться до своєї роботи справді сумлінно», — сказав глава держави.

 

За підсумками Ставки президент також доручив прем’єр-міністру, міністру оборони, міністру закордонних справ, головкому, кожному на їхньому рівні, працювати з партнерами, щоб прискорити постачання зброї — реалізацію пакетів і домовленостей.

«Оперативність важлива. Зміст пакетів є, я на сьогодні не бачу проблем із цим», — сказав Зеленський, зазначивши, що швидкість постачання та реалізація рішень — це те, із чим також не має бути жодних проблем. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp