Кулеба розповів про підсумки зустрічі із Сіярто

В Ужгороді обговорювались три основні теми – права угорської нацменшини, війна і зустріч президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Українська сторона задоволена переговорами, що відбулися напередодні в Ужгороді з головою МЗС Петером Сіярто. Про це повідомляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте також: В Авдіївці паркан з тіл російських військових, — Зеленський

За його словами, контактів із угорською стороною фактично не було з 2022 року.

«Тому ця зустріч була дуже актуальною і, звичайно, корисною. Я вважаю, що максимум, який могли, ми сьогодні отримали. Ми відверто проговорили про побоювання щодо намірів один одного. Пояснили одне одному все. Угорці мають недовіру до нас, у нас є недовіра до них — через різні обставини», — сказав Кулеба.

Також він розповів, що обговорювалися три основні теми – права угорської нацменшини, війна та потенційна зустріч президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

«Мій досвід каже, що з угорцями треба говорити. У тому числі — щоб знімати недовіру, бо тоді стає зрозуміло, що перешкод набагато менше, ніж здавалося. Власне, з цією метою і створено спеціальну комісію, яка ретельно розбереться у всіх занепокоєннях» , — додав Кулеба.

Раніше Путін заперечив збиття Іл-76 російською ППО.