Припинення американської допомоги Україні вже вплинуло на поле бою, — Блінкен

Держсекретар США заявив, що припинення американської допомоги Україні вже вплинуло на ситуацію на полі бою.

Припинення американської допомоги Україні вже вплинуло на ситуацію на полі бою. Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції з генсеком НАТО у Вашингтоні в понеділок, 29 січня.

Читайте також: Нічна атака дронів РФ: на Київщині сталася пожежа, є руйнування

“Іншого чарівного горщика з грошима не існує, і ми вже закінчили військову допомогу, яку ми надавали Україні, і ми навіть бачимо деякі докази того, що це означає на полі бою”, — заявив Блінкен.

Він зазначив, що важливим є продовження військової допомоги для України. 

“Але для того, щоб це продовжувалося, щоб усі ми активізувалися і зробили все необхідне для того, щоб Україна знала успіх, а Росія знала стратегічну поразку, життєво важливо, щоб Конгрес ухвалив додатковий бюджетний запит, поданий президентом.  Без цього, простіше кажучи, все, чого досягли українці і чого ми допомогли їм досягти, буде під загрозою”, — додав держсекретар США.

Читайте також: ЗСУ знищили російський винищувач Су-34 на Луганщині

Він зауважив, що без додаткового бюджету “ми надішлемо сильний і неправильний сигнал усім нашим супротивникам, що ми несерйозно ставимося до захисту свободи, до захисту демократії”.  

Він вважає, що бездіяльність США просто зміцнить впевненість президент Росії Володимира Путіна у тому, що він може якимось чином пережити Україну.

Нагадаємо, 960 окупантів та багато техніки: Генштаб оновив втрати армії РФ за добу. За минулу добу, 29 січня, армія РФ у війні проти України втратила 960 осіб та багато техніки.