Європі треба «активізуватись» — Шаппс

Велика Британія до рекордного рівня збільшила підтримку України, протидіючи водночас хуситам на сході.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що Європа має «активізуватись» і надати Україні більше фінансування аби та могла вистояти у протистоянні з агресором. Про це у неділю, 21 січня, він заявив в ефірі BBC з Лаурою Кюнсберг, пише The Guardian.

«Європа повинна активізуватися і зробити свій внесок, щоб переконатися, що Україна може продовжувати захищатися», — сказав він. 

При цьому, міністр оборони Британії зазначив, що його країна залишається серед тих союзників, що активно підтримують Київ у боротьбі з Кремлем. 

«Британія, знову ж таки, як і в інших речах, лідирує з пакетом у 2,5 мільярди фунтів стерлінгів і угодою про безпеку, угодою про співпрацю з президентом Зеленським та Україною. Тепер … не тільки Америка, але й Європа має активізуватися і зробити свій внесок, щоб переконатися, що Україна може продовжувати захищати себе», — вказав він. 

Пізніше Шаппс додав, що Велика Британія до рекордного рівня збільшила підтримку України, протидіючи водночас хуситам: «Менш ніж за 24 години Сполучене Королівство вжило заходів проти хуситів і збільшило підтримку України до рекордного рівня. Таким чином ми розвіяли надії таких тиранів, як Путін, які наївно вірили, що ми можемо відволіктися на численні кризи. Велика Британія може і діятиме там, де нам потрібно».

Нагадаємо, Нагадаємо, 12 січня Україна і Велика Британія підписали угоду у сфері безпеки. Ця угода стала першою серед угод з безпеки на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами Великої сімки та державами, які до них приєдналися.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp