Буданов заявив, що доказів смерті Пригожина немає

В українській розвідці не поспішають із висновками щодо смерті ватажка російської приватної компанії Вагнер Євгена Пригожина.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що немає жодного доказу смерті глави російської ПВК Вагнер Євгена Пригожина. Про це у неіділю, 21 січня, він заявив в інтерв’ю Financial Times.

Він вказав, що військова компанія Вагнер й надалі вербує найманців і невідомо чи точно мертвий керівник угруповання Пригожин.

«Щодо Пригожина, я б не поспішав з висновками. Я не кажу, що він не мертвий або що він мертвий. Я кажу, що немає жодного доказу того, що він мертвий», — сказав Буданов.

Нагадаємо, 23 серпня у Росії, біля села Куженкіно Бологівського району Тверської області, розбився бізнес-джет Embraer, на борту якого був засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин.

Перед цим, 23 червня 2023 року Євген Пригожин заявив, що війська Міноборони Росії вдарили по місцю дислокації «вагнерівців» і там нібито загинуло багато найманців. Він заявив, що бере 25 тисяч найманців і вони ідуть «розбиратись» у Москву. Після невдалого маршу, «вагнерівці» передислокувалися до Білорусі, де навчали військових.

Через 2 місяці, 23 серпня 2023 року, власник ПВК Вагнер Євген Пригожин та співзасновник групи Дмитро Уткін загинули в авіатрощі.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що засновник ЧВК Вагнер «Пригожин підірвав себе сам». За його словами, Пригожин з Уткіним самі себе і свій літак підірвали ручними гранатами, і їх ніхто не збивав. Крім того, Путін додав, що, ймовірно, Пригожин і керівництво Вагнера вживали наркотики.

Вбивство Пригожина організував близький друг Путіна — WSJ

Росія шукає в Африці заміну «вагнерівцям» — ЦНС

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp