В Естоніїї стало менше українських біженців — ЗМІ

В Естонії під тимчасовим захистом проживає майже 31 тисяча біженців, що були вимушені шукати захисту від війни на Заході.

В Естонії почала знижуватися кількість українських біженців. Така тенденція спостерігається шість місяців. Про це у четвер, 9 травня, пише ERR.

 

«Цього року їхня кількість зменшилася порівняно з періодом початку війни. І кількість нових людей, які приїжджають до Естонії та хочуть отримати тут захист, теж поменшала», — сказала керівниця відділу ідентифікації та статусу Департаменту поліції та прикордонної охорони Лійс Валту.

 

Повідомляється, що з початку війни до Естонії прибули майже 160 000 українських біженців. Із них 70 000 перебралися далі до інших країн. Залишитись в Естонії вирішили близько 90 000 українців.

 

Зараз, за даними Департаменту поліції та прикордонної охорони, в Естонії під тимчасовим захистом проживає майже 31 тисяча біженців.

Нагадаємо, Польща продовжить тимчасовий захист українським біженцям. Зокрема, це стосується й українців без паспорта. 

Також повідомлялося, що видачу готівки біженцям обмежать на території Німеччини. Однак люди, що шукають прихисток в країні, матимуть єдину платіжну карту.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp