Росіяни в місяць виготовляють до 130 стратегічних ракет, — Скібіцький

Заступник глави української військової розвідки Вадим Скібіцький повідомив, що Росія за місяць виготовляє 115-130 стратегічних ракет.

Армія Росії виробляє близько 115-130 стратегічних ракет і приблизно стільки ж ракет оперативно-тактичного класу (на кшталт Х-31, Х-59) на місяць. Про це повідомив заступник глави української військової розвідки Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна.

Читайте також: Росія суттєво завищує чисельність своєї армії, — британська розвідка

«Вони не змогли суттєво наростити ці обсяги. Наразі максимальні показники залишаються такими ж – це близько 115-130 стратегічних ракет. Однак вони можуть відрізнятись в залежності від місяця. Рівень виробництва залежить від завантаження потужностей, від комплектуючих, адже дуже багато деталей – у тих же Х-101, «Кинджала», «Калібру» – іноземного виробництва», — повідомив Скібіцький.

За його словами, Росія багато втратила внаслідок того, що її компанії, які постачають комплектуючі, перебувають під міжнародними санкціями. Росія не може покрити власні потреби своїми аналогами.

“Вони (росіяни, — ред.) зараз намагаються тримати певний стратегічний резерв. Як правило, це близько 30% від тих запасів, що в них є. Яскравий приклад – з середини вересня росіяни не застосовували ні Х-101, ні “Калібр”. Відбувалось накопичення цих ракет. До того ж ми чітко розуміємо, що все вироблене відразу поставляється на поле бою. Якщо говорити про випущені крилаті ракети, то під час атак фіксувались вироби III, IV кварталу випуску. Це вкотре свідчить про те, що в них запаси не дуже великі, і те, що виробляється, відразу застосовується проти нашої держави”, — повідомив він.

Читайте також: Стало відомо, скільки військових направить Великобританія до навчань НАТО в Європі.

Скібіцький додав, що росіяни також виробляють близько 100-115 літаків оперативно-тактичного класу (таких як Х-31, Х-59 тощо). Він додав, що окупанти виробляють всю лінійку — Х-31, Х-35, Х-29, Х-59, ці ракети зроблені переважно з російських комплектуючих.

“Ці ракети – Х-31 і Х-59 – спрямовані насамперед на засоби протиповітряної оборони, на наші радіолокаційні станції, які необхідно уразити ворогу перед або під час нанесення масованих ударів», — зазначив він.

Нагадаємо, у розвідці повідомили, що росіяни вмотивовані йти на війну через зарплату. Росія мобілізує до 30 000 осіб на місяць, вони вмотивовані зарплатою, особливо люди з кризових регіонів.