Пориви вітру та ймовірне сходження лавин: синоптики про погоду в Україні 15 січня

В Україні у понеділок, 15 січня передбачається хмарна погода, пориви вітру та сніг. Синоптики також попередили про можливе сходження лавин у високогір’ї.

В Україні у понеділок, 15 січня синоптики передбачають хмарну погоду, сніг, а також пориви вітру. Про це повідомляють в Українському гідрометеорологічному центрі. 

Читайте також: Росія суттєво завищує чисельність своєї армії, — британська розвідка

“Хмарно. У західних і північних областях місцями невеликий сніг, у східній та південно-східній частинах вночі помірний сніг; на решті території без опадів.   На дорогах ожеледиця”, — йдеться у повідомленні. 

Синоптики повідомляють, що в Україні передбачається південно-західний вітер, 7-12 м/с, у західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 2-7° морозу, в центральних областях до 10° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла, у південних областях 1-6° тепла; в Криму вночі близько 0°, вдень 4-9° тепла.

В Карпатах часом сніг, місцями пориви південно-західного вітру 25 м/с, хуртовина. Температура вночі 5-10° морозу, вдень 2-7° морозу.

Синоптики попередили про значну сніголавинну небезпеку (3 рівень), у зв’язку з снiгопадами та хуртовинами, яка очікується 14-15 січня на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей. 

Читайте також: У МЗС РФ порівняли з гороскопом дані Bild про підготовку НАТО до наступу РФ

Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується 14-15 січня — на високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області.

На Київщині 15 січня передбачається хмарна погода, місцями з невеликим снігом. Синоптики також попередили про ожеледицю на дорогах. 

Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 2-7° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла. У Києві вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° морозу.

Нагадаємо, на Рівненщині затримали “вагнерівця”, який готував удари по енергетичних об’єктах. Російського бойовика ПВК “Вагнер” “закинули” в Україну для проведення диверсій та підготовки до ударів по енергетичних об’єктах.