На Рівненщині затримали “вагнерівця”, який готував удари по енергетичних об’єктах

Російського бойовика ПВК “Вагнер” “закинули” в Україну для проведення диверсій та підготовки до ударів по енергетичних об’єктах.

У Рівненській області затримали бойовика ПВК “Вагнер”, якого російська воєнна розвідка “закинула” в Україну для проведення диверсій. Злочинець отримав завдання прибути з Білорусі до Рівненської області для коригування повітряних атак РФ по енергетичній інфраструктурі України. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Росія суттєво завищує чисельність своєї армії, — британська розвідка

Повідомляється, що СБУ про плани ворога знала ще під час перебування ворожого диверсанта на території Білорусі. Українська спецслужба поетапно задокументувала його злочинні дії від перетину держкордону до прибуття на місце вчинення диверсії в Україні.

“Унаслідок цього зловмисника було затримано «на гарячому»: він намагався закріпити декілька GPS-трекерів на опори ліній електропередач, що живлять Київську агломерацію. За сигналами “маячків” окупанти хотіли скоригувати прицільний удар по енергооб’єктах, у тому числі із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed”, — йдеться у повідомленні. 

Затриманий виявився громадянином Білорусі, співробітником розвідувального апарату ГРУ РФ. 

Протягом 2014-2017 років чоловік перебував у складі терористичних угруповань «»Л/ДНР» та брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на сході України.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії він приєднався до російської приватної військової компанії «Вагнера», де брав участь у штурмах Бахмута та прилеглих населених пунктів.

Читайте також: Росіяни вмотивовані йти на війну через зарплату, — розвідка

Згодом чоловік повернувся до Білорусі, де отримав завдання від свого куратора з російської військової розвідки підготувати диверсії на кордоні України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки планують повідомити затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 113 (диверсія);
  • ⁠ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Нагадаємо, у МЗС РФ порівняли з гороскопом дані Bild про підготовку НАТО до наступу РФ. Марія Захарова прирівняла дані видання Bild про підготовку НАТО до наступу РФ до гороскопу.