З початку війни вбито та поранено 1800 офіцерів РФ — командувач НАТО в Європі

Каволі заявив, що «масштаби цієї війни неймовірні», а після нападу РФ на Україну в НАТО мають пристосуватися до «нової реальності».

Росія з початку повномасштабної війни втратила в Україні понад 200 тисяч російських солдатів, понад 1800 офіцерів було вбито чи поранено. Також РФ втратила понад дві тисячі основних бойових танків. Про це заявив головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі, повідомляє Spiegel.

За його словами, «масштаби цієї війни неймовірні», а після нападу Росії на Україну в НАТО мають пристосуватися до «нової реальності».

Як зазначив Каволі, в середньому армія Росії випускає понад 23 тисячі артилерійських снарядів на добу.

«Якщо хтось приходить із танком, ви теж повинні мати танк. Однак один із уроків холодної війни полягає в тому, що точність зброї — це те, що має значення. Крім того, важлива виробнича потужність оборонної промисловості. Війну виграє той, хто може виробляти найшвидше», — додав головнокомандувач об’єднаними силами НАТО в Європі.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, бійці української армії за минулу добу ліквідували 820 солдатів РФ. Загальні бойові втрати Росії станом на 4 березня орієнтовно склали близько 152 190 осіб.

За інформацією Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), Росія у війні проти України втратила більше військових, ніж у всіх збройних конфліктах з 1945 року – після закінчення Другої світової.