Нардепа Дубінського судитимуть за підроблення документів для виїзду за кордон

Народного депутата України Олександра Дубінського судитимуть за підроблення документів для виїзду за кордон. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Народного депутата України Олександра Дубінського судитимуть за підроблення документів для виїзду за кордон. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Читайте також: Окупанти атакували Хмельниччину: троє загиблих

“Він підготував заяву від свого імені на ім’я Міністра охорони здоров’я України з проханням надати йому документи необхідні для перетину державного кордону України у зв’язку з терміновою необхідністю супроводу його батька на лікування”, — йдеться у повідомленні. 

Однак, отримавши зазначені документи, народний депутат, замість того, щоб супроводжувати батька на лікування, самостійно перетнув державний кордон на наступний день після від’їзду батька за кордон.

“В подальшому батько повернувся до України набагато раніше, ніж нардеп. Народний обранець перебував поза межами України понад місяць на відпочинку”, — повідомляють в Офісі генерального прокурора. 

На підставі отриманої інформації, за час перебування за кордоном депутат встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії відповідач зупинявся у двох готелях у Барселоні та її передмісті.

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). Розслідуванням встановлено, що Дубінський вніс неправдиві відомості до офіційних документів на підставі яких виїхав за кордон.

Читайте також: У роботі Monobank стався збій: деталі

Раніше суд обмежив термін ознайомлення Дубінського з матеріалами провадження. Нардеп Олександр Дубінський та його захист умисно затягують ознайомлення з матеріалами кримінального провадження з метою штучного затягування передачі обвинувального акту до суду.

Нагадаємо, в СБУ повідомляли, що народному депутату Олександру Дубінському повідомили про підозру у державній зраді.