Наступ на Куп’янськ: Сирський розповів подробиці

Командувач Сухопутними військами запевняє, що командири та штаби українських частин добре володіють ситуацією та впевнено тримають оборону.

Окупанти продовжують активні наступальні дії в Куп’янському лісі, намагаючись прорвати оборону українських військ і просунутися у напрямку Куп’янська, але Силам оборони вдається протистояти атакам ворога. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський у коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Колишній голова ЦРУ сказав, на кого далі нападе Путін у разі перемоги

«На Куп’янському напрямку ситуація залишається складною. Ворог продовжує вести активні наступальні дії в Куп’янському лісі, намагаючись прорвати оборону наших військ і просунутися у напрямку міста. Інтенсивні бойові дії на цьому напрямі почалися у жовтні 2023 року, і з того часу тут ні на день не Вщухає жорстока боротьба. Противник щодня штурмує населені пункти, обстрілює їх з артилерії та використовує авіацію. Зараз штурми наших позицій ворог здійснює в районі Синківки з метою подальшого блокування Куп’янська», — сказав Сирський.

За його словами, командири та штаби українських частин добре володіють ситуацією та при цьому впевнено тримають оборону.

«Наші воїни дають адекватну відсіч ворогові та руйнують його плани. Загострення на цьому напрямі відбуваються постійно, але нашим Силам оборони вдається знищувати наступальний потенціал ворога та завдавати йому відчутних втрат», — зазначив командувач Сухопутних військ.

Раніше Зеленський провів нараду стосовно ЄС та НАТО.