Свято вільних людей: Зеленський привітав українців з Днем Незалежності

Президент України привітав громадян із Днем Незалежності й зазначив, що кожен у великій війні немає маленьких справ.

Сьогодні, 24 серпня у День Незалежності України президент України Володимир Зеленський привітав українців зі святом. Він привітав громадян й зазначив, що кожен у великій війні немає маленьких справ. Про це йдеться у зверненні президента. 

Читайте також: У британській розвідці назвали причину візиту Путіна до штабу в Ростові-на-Дону

“Великий народе великої України, що відзначає сьогодні великий день – День Незалежності! Свято вільних людей. Свято сильних людей. Свято гідних. Свято рівних. Українців та українок. Усіх. В усій нашій державі. Сьогодні ми відзначаємо 32-гу річницю нашої незалежності – незалежності України. Це цінність для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен. Бо ця боротьба за те, що важливо кожному. Це – незалежна Україна”, — сказав президент. 

Президент подякував українським військовим, які стали на захист України, а також родинам воїнів, які виховали у своїх дітях любов до України й відвагу боронити її.

“Дякую кожному, хто чекає рідних із фронту, кожному, хто щодня молиться за них, хто телефонує чи пише таке важливе “Як ти?”, аби почути таке бажане “Все добре!” Таке цінне “Я тебе кохаю”… “Наш син зробив учора перший крок”… “Доця сьогодні сказала: “Тато”… Кожне слово важливе. І важливий кожен, хто робить так, аби це слово могло бути сказане й почуте. Хто забезпечує в країні зв’язок. Зв’язок між людьми. І це більше, ніж просто комунікація. Це зв’язок із життям. Слова підтримки. Слова подяки. І, на жаль, слова, які є найбільш болісними на війні: “Його більше немає…”. Чимало українців втратили через війну близьких. Герої, завдяки яким ми не втратили України. Я дякую і вклоняюся перед кожним і кожною з них”, — додав президент. 

Зеленський зазначив, що діти — це одна із рушійних сил наступу: “Бо позаду — саме ви, наші діти. Українські діти, саме ви, хто створює ці малюнки. І я хочу сказати тобі — кожному хлопчику й кожній дівчинці: ти не уявляєш, наскільки це важливо, коли ти підтримуєш наших бійців. Я дякую тобі!”

Він подякував українським матерям, для яких Україна залишається домом навіть попри те, що довелося поїхати через війну. 

“І коли в будь-якій країні мама дає своїй дитині книжку українською, щоб дитина не втратила себе й свого, коли мама вчить української, коли переживає за Україну й чекає новин з України, чекає, щоб можна було повернутися, – це найважливіше. Бо ви важливі. Всі українці! Хоч би де довелося зараз бути”, — додав президент. 

Читайте також: Росія вночі вдарила по Дніпру: 7 постраждалих, багато пошкоджень

Зеленський також подякував вчителям, медикам, які роблять свою роботу незалежно від того, знаходяться вони на фронті, чи в цивільному житті. 

У своєму зверненні президент згадав та подякував енергетикам, які взимку під обстрілами повертали людям світло та тепло. 

Також президент згадав й про журналістів й окремо згадав про тих, “про кого поки не можна говорити в новинах, чиї імена відомі небагатьом, але чия робота помітна всім”.

“Всі, хто довів: усі потрібні, усі важливі – і люди, і дії, і слова. Бо ми всі зробили так, що коли один говорить: “Слава Україні!”, весь світ відповідає: “Героям слава!””, — додав президент. 

Для довідки. День Незалежності України — державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Акта проголошення незалежності України та від’єднання від СРСР, що заведено вважати датою відновлення незалежної держави Україна.

Нагадаємо, Володимир Зеленський взяв участь у церемонії підняття особливого прапора у Києві. У Києві у День Державного прапора президент України взяв участь у церемонії підняття синьо-жовтого стяга.