Росія вночі випустила по Україну 29 ударних БПЛА: скільки знищила ППО

В ніч на 5 січня армія РФ випустила по Україні 29 ударних БплА “Shahed-136/131”, українська ППО знищила 21 дрон.

У ніч на 5 січня армія Росії атакувала Україну ударними БпЛА типу “Shahed”. Усього зафіксовано пуски 29 ударних БплА “Shahed-136/131”, українська ППО знищила 21 дрон. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Армія РФ веде наступ на шести напрямках, — Генштаб

Повідомляється, що атака тривала двома хвилями з району Примосько-Ахтарськ – РФ та мис Чауда – Крим.

“Протиповітряною обороною збито 21 із 29 ударних БпЛА в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей. Частину безпілотників ворог спрямував по прифронтовій зоні Херсонської та Миколаївської областей”, — йдеться у повідомленні. 

До відбиття повітряного нападу залучено мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил. У командуванні зазначили, що переважну більшість “Шахедів” знищено підрозділами мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

Читайте також: Генштаб поновив втрати армії РФ

Нагадаємо, у ДПСУ розповіли, чи змінилися правила перетину кордону для чоловіків. У ДПСУ повідомили, що ті категорії, які мали дозвіл виїздити з країни такими й залишаються, проте прикордонники стали ретельніше перевіряти умови виїзду чоловіків за кордон.