Одна з умов до вступу в ЄС. Рада прийняла закон про нацменшини

Він має на меті створення належних умов для реалізації та захисту прав усіх осіб, які належать на національних меншин України.

Сьогодні, 13 грудня Верховна Рада України прийняла закон “Про національні меншини (спільноти) України”. Саме він є однією з найголовніших умов при вступі до ЄС. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. 

Читайте також: Вивести війська на Різдво: Кремль відповів на ідею Зеленського

“Рада прийняла #8224 щодо національні меншини (спільноти) України в цілому. ЗА — 324. Одна з головних вимог до кандидатства України у ЄС виконана”, — написав він. 

У проекті закону пояснено, що він має на меті створити належні умови для реалізації й захисту прав усіх осіб, які належать до національних меншин (спільнот) України, зберегти їх розвиток, мовну, культурну, етнічну, релігійну самобутність, забезпечуючи рівність громадян України незалежно від їх етнічного походження, консолідуючи українську націю. 

Приймається цей Закон з метою визначення особливостей суспільних відносин щодо забезпечення реалізації прав та свобод особами, які належать до національних меншин (спільнот) України.

Читайте також: На Полтавщині вводять комендантську годину для дітей

Нагадаємо, Рада ліквідувала найскандальніший суд України. Замість ліквідованого суду створено новий.