Зеленський назвав число «Шахедів», яке Росія отримала від Ірану у новій партії

Президент України повідомив, що Росія отримала від Ірану 250 «Шахедів».

Іран передав Росії ще одну партію дронів-камікадзе, які цієї ночі атакували Україну. Загалом, Росія отримала 250 «Шахедів». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF).

Читайте також: Пєсков заперечує, що Путін поїхав до Лукашенка, аби змусити його взяти участь у війні

“Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 «Шахеди». Я говорю і кількість, і назву, і цілком конкретно. Це «Шахеди» з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. 250 штук – стільки всього «Шахедів» зараз отримано державою-терористом”, — повідомив Зеленський.

Президент додав, що російські ракети та іранські дрони застосовуються для ударів передусім по українській енергетиці.

Зеленський повідомив, що лише один масований удар 16 грудня по Україні зачепив понад 20 мільйонів людей. Унаслідок цього міста-мільйонники та більшість українських регіонів залишилися абсолютно без електрики. Від енергопостачання 22 мільйони 408 тисяч українців. Більш як десяти мільйонам людей було перервано постачання води й тепла.

Читайте також: Майже половина українців підтримує перенесення Різдва на 25 грудня — опитування

Нагадаємо, Володимир Зеленський закликав західних лідерів підтримати Україну постачаннями ППО. Президент звернувся до лідерів країн, які входять до Об’єднаних експедиційних сил і зустрічаються сьогодні в Латвії.