На борту знищеного російського корабля “Новочеркаськ” були “Шахеди”

На борту знищеного великого десантного корабля РФ “Новочеркаськ” були розміщені БПЛА “Шахеди”.

В ніч на 26 грудня в порту Феодосії Сили оборони України знищили великий десантний корабель (ВДК) Чорноморського флоту РФ “Новочеркаськ”. На борту корабля були розміщені БПЛА “Шахеди”, які Росія використовує для атак по Україні. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Читайте також: У соцмережах повідомляють про чергову «бавовну» у Бердянську

Повідомляється, що перед повномасштабним вторгненням Росія додатково перекинула у Чорне море шість ВДК з Північного і Балтійського флотів, збільшивши угруповання кораблів цього класу до 13 одиниць.

“Ворог планував використати ВДК у десантних операціях із захоплення узбережжя Одеської та Миколаївської областей, однак отримав жорстку відсіч з боку сил берегової оборони України”, — повідомили у Центрі.

Росія використовує ВДК для логістичних цілей: перекидання особового складу, військової техніки і боєприпасів між портами РФ і тимчасово окупованими територіями України.

Додається, що Сили оборони України завдали великих втрат російським ВДК. Знищено або пошкоджено “Саратов”, “Цезар Куніков” (Чорноморський флот), “Оленегорський горняк” (Північний флот), “Мінськ” (Балтійський флот).

Читайте також: Колосальна робота: Ігнат прокоментував удар по кораблю РФ

“ВДК “Новочеркаськ” вперше атакований у порту Бердянська у березні 2022 року, а остаточно знищений Силами оборони України 26 грудня 2023 року. На борту корабля були БПЛА Shahed, які РФ використовує для атак на українські міста”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, з’явилося відео удару по російському кораблю “Новочеркаськ”. У мережі опублікували відео моменту удару по великому десантному кораблю «Новочеркаськ» у Феодосії.