Кого держава буде призивати — не моя компетенція, — Залужний

Центральні органи виконавчої влади мають вирішувати питання щодо відстрочки від мобілізації.

Для продовження ведення бойових дій українській армії необхідні боєприпаси, люди та зброя. Призов та мобілізація не є компетенцією головнокомандувача, це завдання виконують центральні органи виконавчої влади. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в ефірі телемарафону.

Читайте також: На борту знищеного російського корабля “Новочеркаськ” були “Шахеди”

«Мені головне, щоб прийшли люди до війська і могли виконувати поставлені завдання. Хто яку матиме відстрочку або хто яку відстрочку не буде мати, кого буде держава призивати — сьогодні я вважаю, що це не моя компетенція», — зазначив він. 

Він зазначив, що для цього існують центральні органи виконавчої влади, які визначають, хто підлягає призову.

«Мені потрібні люди, мені потрібні боєприпаси і мені потрібна зброя, щоб продовжити ведення бойових дій», — додав Залужний.

Стосовно мобілізації інвалідів 3 групи, Головнокомандувач Збройних Сил заявив, що група інвалідності не має значення. На думку Залужного, у законодавстві має бути лише два поняття: придатний чи непридатний до військової служби, без поняття «частково придатний».

Читайте також: Колосальна робота: Ігнат прокоментував удар по кораблю РФ

Залужний наголосив, що військове командування спільно з Міністерством оборони працювало над пропозиціями щодо вдосконалення мобілізації, а Кабінет міністрів подав відповідний законопроект до Верховної Ради.

Нагадаємо, штрафи, обмеження та ув’язнення: Кабмін пропонує санкції для ухилянтів. Кабмін пропонує збільшити штрафи, а також застосувати певні обмеження за порушення правил мобілізації та військового обліку.