Посилення ППО та підтримка ЄС: Зеленський провів розмову з прем’єром Естонії

Президент України провів телефонну розмову з премє’р-міністеркою Естонії. Вони обговорили підтримку ЄС та посилення ППО.

У п’ятницю, 8 грудня президент України Володимир Зеленський провів розмову з прем’єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас. Під час розмови вони обговорили посилення ППО в Україні. Про це Володимир Зеленський повідомив у Telegram.

Читайте також: У Раді позбавили мандатів трьох нардепів

“Після ранкових спроб Росії завдати ракетного удару по українській цивільній інфраструктурі я наголосив на важливості подальшого посилення протиповітряної оборони України”, — повідомив президент. 

Він додав, що це особливо актуально для прифронтових областей: Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, а також Одеської – для захисту обласного центру та “зернового коридору”.

Зеленський також повідомив, що обговорив з прем’єр-міністеркою важливість збереження політичної та фінансової підтримки України з боку ЄС, а також єдності Євросоюзу з огляду на очікувані рішення саміту Європейської ради щодо відкриття переговорів про вступ та надання 50 мільярдів євро підтримки. 

Читайте також: Путін дозволив “ДНРівцю” балотуватися у президенти

“Україна зі свого боку виконує всі зобов’язання перед ЄС”, — додав він. 

Президент повідомив, що під час розмови окремо зосередилися на спільних зусиллях із протидії російській дезінформації та на співпраці у сфері кібербезпеки.

Нагадаємо, Німеччина надала новий пакет зброї Україні. Україна отримала систему повітряної розвідки нового покоління Luna NG, яка перевершує попередню модель за всіма характеристиками.