Повістки у спортзалах: у Закарпатському ОТЦК та СП прокоментували ситуацію

Після оприлюднення відео Telegram-каналами, де працівники ТЦК вручають повістки у спортзалах у Закарпатському ОТЦК та СПА прокоментували подію.

У Закарпатському ОТЦК та СП прокоментували вручення повісток чоловікам у спортивних залах після того, як відео з інцидентом опублікували у Telegram-каналах. Про це повідомляє Закарпатський ОТЦК та СП.

Читайте також: Директор оборонного заводу намагався викрасти мільйони на закупівлі частин до літаків ЗСУ

“У зв’язку з певним суспільним ажіотажем навколо вручення повісток особам призовного віку у спортивних, відпочинкових та інших закладах краю інформуємо про наступне. Працівники Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні у своїй роботі керуються виключно Законами України “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” та іншим суміжним законодавством”, — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що працівники ОТЦК та СП у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки. 

“На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно  з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога”, — додали в ТЦК.

Читайте також: РФ вдарила ракетами по Дніпропетровщині: є загиблий, четверо поранених

У ТЦК підкреслили, що вручення повістки не передбачає негайного відправлення призовника на війну. Спочатку уточнюються дані, призовник проходить медичний огляд, і лише потім, якщо людина придатна до служби, видається мобілізаційний наказ.

Нагадаємо, днями у мережі публікували відео вручення повісток у спортзалах в Закарпатській області. 

Раніше повідомляли, що переодягнений у бабусю ухилянт катався на лижах по Львову. У Львові 30-річний чоловік, який переодягнувся в образ бабусі й на лижах катався по місту, вчепившись за автомобіль.