Росія намагається наздогнати Україну у розробці надводних дронів, — британська розвідка

Оборонна промисловість Росії намагається наздогнати Україну у розробці односторонніх ударних безекіпажних надводних машин.

Російська оборонна промисловість намагається подолати розрив у можливостях з Україною у розробці односторонніх ударних безекіпажних надводних машин (ББМ). Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Зеленський готовий провести президентські вибори, проте більшість українців проти

Михайло Даниленко, голова російської компанії КМЗ, 27 листопада оголосив, що їхні дрони будуть випробувані у війні з Україною з метою налагодження серійного виробництва у 2024 році.

Відомо, що раніше КМЗ вже виробляв цілу низку БПЛА, але в останні місяці вони почали просувати свої можливості в галузі OWA; Даниленко сказав, що човен може перевозити боєприпаси вагою до 600 кг.

“Військово-морські сили використовували дрони ще з часів Другої світової війни. Однак сучасні типи, що нагадують швидкісні катери, начинені вибухівкою, в руках українських сил стали ключовим засобом у морській сфері після повномасштабного вторгнення Росії”, — повідомляють у розвідці. 

Читайте також: Україна вироблятиме системи ППО з дальністю понад 100 км — Міноборони

Нагадаємо, росіяни потрапили в пастку СБУ в Бурятії. Під час проїзду поїзда високим 35-метровим мостом спрацювали закладені в нього вибухові пристрою, стверджують джерела.