У Раді пояснили, чому скасували закордонне відрядження Порошенка

Олександр Корнієнко розповів, чому було скасоване закордонне відрядження Петра Порошенка.

Відрядження п’ятого президента України Петра Порошенка було скасовано після отримання ним листа, зміст якого не може бути розголошений. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі телемарафону.

Читайте також: Україна вироблятиме системи ППО з дальністю понад 100 км — Міноборони

Як повідомив віцеспікер, Порошенко назвав головною причиною своєї участі участь у непарламентському заході — партійному форумі Міжнародного демократичного союзу. Ймовірно, йдеться про партію «Європейська солідарність». Він написав, що паралельно відбудуться й інші зустрічі на високому рівні. 

«За нашими внутрішніми принципами участь у партійних заходах допускається, але коли надійшов лист ДСК, який я не можу коментувати, відповідно ми були змушені скасувати це відрядження», — додав Корнієнко.

Раніше у ДПСУ прокоментували, чому не пропустили Порошенка за кордон. Андрій Демченко прокоментував ситуацію щодо того, чому прикордонники не випустили з країни Петра Порошенка.

Читайте також: Контрнаступ не приніс бажаних результатів, проте ЗСУ не відступають: Зеленський

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що його не випустили за кордон на міжнародні зустрічі із США та Польщею. Колишній президент України Петро Порошенко заявив, що українські прикордонники не випустили його у відрядження за кордон до Польщі та США.