Єрмак і Расмуссен обговорили майбутнє членство України в НАТО

Під час зустрічі обговорювався проєкт звіту Міжнародної робочої групи, який містить детальне обґрунтування та конкретні пропозиції щодо майбутнього членства України в НАТО, забезпечення сталого миру та стримування країни-агресора.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак і генеральний секретар НАТО у 2009-2014 роках Андерс Фог Расмуссен у вівторок, 7 травня, провели в онлайн-форматі чергову зустріч Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України. Про це повідомляє Офіс Президента.

Також у зустрічі узяли участь експрезидент Польщі Александр Квасневський, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, колишня глава уряду Фінляндії Санна Марін, колишня державна секретарка США Гілларі Клінтон.

Учасники обговорили проєкт звіту Міжнародної робочої групи, який містить детальне обґрунтування та конкретні пропозиції щодо майбутнього членства України в НАТО, забезпечення сталого миру та стримування країни-агресора. Його оприлюднять найближчим часом.

Єрмак розповів про підготовку інавгураційного Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії у червні.

«Саміт має на меті створити платформу для обговорення різних поглядів на мирний процес і дати політичний старт на високому рівні для підготовки спільної мирної бази, яка має відновити мир в Україні. На основі всіх дискусій, проведених раніше, ми прагнемо розробити спільний і підтримуваний усіма країнами мирний план», — зазначив керівник Офісу Президента.

Він наголосив: важливо, щоб участь у Глобальному саміті миру взяла якнайбільша кількість країн, зокрема представники Глобального Півдня. Єрмак закликав учасників Міжнародної робочої групи поширювати ідею підтримки Саміту та заохочувати лідерів держав до участі в ньому.

Також керівник ОП поінформував про ситуацію на полі бою та конкретні оборонні потреби України, а також відзначив важливість безпекових угод, які країна укладає з державами-партнерами.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна стане членом НАТО після перемоги у війні з Росією.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp