Омбудсмени України та Росії через взаємні домовленості відвідали полонених

Працівники офісів України відвідали 119 російських військовополонених, а росіяни зустрілися з 119 українськими полоненими військовослужбовцями.

Працівники офісів Омбудсмена України та Росії зустрілися з 119 полоненими українськими військовими та росіянами. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Читайте також: Українська ППО вночі знищила 18 з 25 ударних БПЛА та 1 з 2 ракет Х-29

“У Росії відвідали 119 українських захисників, які нині перебувають у полоні Це вдалося зробити через взаємні домовленості Офісів Уповноваженого в Україні та РФ”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що працівники офісів Омбудсмена відвідали таку ж кількість російських військових, які перебувають у полоні на території України. 

Відомо, що працівники українського Офісу поспілкувалися із росіянами та вкотре переконалися, що Україна дотримується Женевських конвенцій. 

“Кожен військовополонений (російський військовий в Україні, — ред.) ситий, забезпечений гігієнічними засобами, має право на працю, має можливість виходити на прогулянки. Щодо медичної допомоги, то вона також надається за зверненнями військовополонених. Також кожному передали гуманітарні пакунки із речами та продуктами”, — додав Лубінець.

Читайте також: Генштаб розповів про втрати армії Росії станом на 1 грудня

Росіяни, у свою чергу, поспілкувалися з українськими захисниками. За їхніми словами, вони також надають медичну допомогу і є можливість зателефонувати рідним. Полонені українські військовослужбовці записали відеозвернення до рідних, які найближчим часом відправлять адресатам.

Омбудсмени України та Росії через взаємні домовленості відвідали полонених / t.me/dmytro_lubinetzs

Омбудсмени України та Росії через взаємні домовленості відвідали полонених / t.me/dmytro_lubinetzs

Нагадаємо, армія РФ вдарила по Кривому Розі. Вночі армія Росії завдала ракетного удару по Кривому Розі. Наразі наслідки атаки уточнюються.