Контрнаступ не приніс бажаних результатів, проте ЗСУ не відступають: Зеленський

Президент України повідомив, що країна не досягла довгоочікуваних результатів контрнаступу, проте ЗСУ не відступають.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що країна не досягла довгоочікуваних результатів контрнаступу, проте ЗСУ не відступають. Про це Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю для AP News.

Читайте також: Порошенко заявив, що його не випустили за кордон на міжнародні зустрічі із США та Польщею

«Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою (найкращою) армією в світі, я задоволений. Ми втрачаємо людей, я не задоволений. Ми не отримали всю зброю, яку хотіли, я не можу бути задоволений, але я також не можу занадто сильно скаржитися», — відповів він 

Президент дав відверту оцінку контрнаступу минулого літа.

«Ми хотіли швидших результатів. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт», — сказав він.

За його словами, Україна не отримала від союзників всього необхідного озброєння, а обмеженість чисельності збройних сил не дозволила швидко просуватися вперед.

«Не вистачає сил, щоб швидше досягти бажаних результатів. Але це не означає, що ми повинні опустити руки, що ми повинні здатися. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам», — сказав Зеленський. 

Читайте також: Омбудсмени України та Росії через взаємні домовленості відвідали полонених

За його словами, за останні кілька місяців було досягнуто певних позитивних результатів.

Він зазначив, що Україні вдалося досягти поступових територіальних здобутків проти краще озброєного і укріпленого ворога.

Нагадаємо, Володимир Зеленський приїзжав на Куп’янський напрямок. Президент України прибув з візитом на Куп’янський напрямок, що на Харківщині, заслухав доповіді та вручив нагороди військовим.