«Пропаганда здає задню»: Путін змінив риторику щодо наступу на Авдіївку

Аналітики вважають, що Путін може намагатися зменшити сподівання на значні успіхи російських військ коло Авдіївки.

Путін та представники кремлівської пропаганди змінили риторику з приводу наступу окупантів на Авдіївку. Вони «зменшують надію» на ймовірні успіхи у цьому напрямі. Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія використовує фосфор у наступі на Авдіївку, — Єрмак

В ISW говориться, що Путін може спробувати зменшити надію на значні успіхи російських військ у Авдіївки на Донеччині. Зокрема, в інтерв’ю російським пропагандистам він заявив, що російські війська ведуть «активну оборону» на Авдіївському, Куп’янському та Запорізькому напрямках. На думку експертів, Путін назвав наступ під Авдіївкою «активною обороною», а не «активними бойовими діями», щоб знизити рівень надій.

«Російські війська навряд чи зроблять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті в найближчій перспективі, а потенційні масштабні поступи, ймовірно, вимагатимуть значного та тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів», — зазначають аналітики.

Також повідомляється, що окупанти продовжили наступ, спрямований на оточення Авдіївки, 15 жовтня, але поки не досягли успіхів на тлі ймовірного зниження темпів операцій у цьому районі.

У свою чергу українські військові спостерігачі та російські джерела заявили, що війська РФ не досягли бажаного швидкого прориву, зіткнулися з великими втратами.

При цьому окупанти, на думку експертів ISW, продовжуватимуть наступальні операції в такому зниженому темпі в найближчій перспективі і залишатимуться загрозою для українських сил у цьому районі, хоча навряд чи зможуть досягти вирішального прориву чи оточення Авдіївки.

Раніше Зеленський прибув до Одеси та провів нараду з військовими.