Атаки по російській ППО послаблять її у віддалених куточках РФ, — БР

У британській розвідці вважають, що атаки на російське ППО вплинуть на перерозподіл ЗРК, які зазвичай захищають віддалені частини Росії.

Після того, як минулого тижня стало відомо про втрату кількох російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) дальнього радіуса дії С-400, новий аналіз свідчить про те, що для збереження покриття над Україною Росії, ймовірно, доведеться перерозподілити ЗРК, які зазвичай захищають віддалені частини Росії. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Армія Ізраїлю знищила керівника протитанкового ракетного підрозділу ХАМАСу

Повідомляється, що головні російські ЗРК великої дальності, такі як -С-400, здатні вражати цілі на відстані до 400 км. Розміщені в стратегічно важливих місцях, а також уздовж кордонів Росії, зняття цих систем майже напевно послабить російську протиповітряну оборону на периферії.

“Перерозподіл стратегічних засобів протиповітряної оборони ще раз продемонструє, як конфлікт в Україні продовжує перенапружувати російську армію і послаблює її здатність утримувати базову оборону на величезній території”, — повідомили у розвідці. 

Читайте також: Удар РФ по судну: загиблий моряк був українцем

Нагадаємо, Володимир Зеленський назвав головні принципи закінчення гарячої стадії війни. Україні необхідні три головні цінності, а потім буде стадія з відновлення справедливості.