СБУ затримала групу російських агентів на Сумщині

Троє поплічників ворога розвідували у прикордонних районах області місця базування Збройних сил.

СБУ внаслідок контрдиверсійної спецоперації у Сумській області нейтралізувала ворожу агентурну групу, яка розвідувала позиції ЗСУ у прикордонних районах області для коригування ударів РФ. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: У Мінцифрі відповіли, чи планується надсилати повістки через “Дію”

Повідомляється, що серед основних цілей ворога були місця базування підрозділів ЗСУ, оснащених радіолокаційними комплексами. Окупанти планували вразити їх реактивними системами залпового вогню Град та дронами-камікадзе.

«Встановлено, що керівником агентурної групи була місцева жителька, яку російська спецслужба залучила до негласної співпраці після 24 лютого 2022 року. За даними слідства, агресор здійснив вербування жінки під час її незаконних переміщень через неробочі пункти пропуску з РФ. Тоді вона пройшла інструктаж та отримала завдання на проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони на північно-східному рубежі», — уточнили у спецслужбі.

У СБУ повідомили, що для того, щоб розширити «діапазон» виявлення об’єктів ЗСУ, фігурантка залучила двох спільників — свою матір та знайомого із прикордонної області.

«Для збору розвідданих вони поодинці їздили по території регіону та приховано фіксували локації українських захисників. Всю отриману розвідувальну інформацію поплічники окупантів передавали керівнику агентурної групи, яка надалі дистанційно «звітувала» своєму «куратору» з ворожої спецслужби. Для комунікації зловмисники використовували анонімні чати у месенджерах», — наголосили в СБУ.

Раніше Кремль зробив нову заяву про двійників Путіна.