У РФ тренувалися завдати ядерного удару: у ГУР прокоментувати

Росія провела репетицію ядерного удару по суші, воді та повітрю. У ГУР прокоментували дану подію.

Вчора, 25 жовтня Росія випробувала свою здатність завдати масованого ядерного удару у відповідь по суші, морю і повітрю. В українській розвідці прокоментували репетицію ядерного удару й зазначили, що “ця вистава” була зроблена для самих росіян. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов 24 Канала.

Читайте також: ЄС відстає від планів постачання снарядів для України

“Нам особливо ніяк не потрібно це сприймати. Це вистава не для українців. Цілком очевидно, що нічого нового не сказано, не продемонстровано та не зроблено”, — відповів Юсов.

Представник ГУР зазначив, що цим Кремль хоче показали, що “вождь все тримає під контролем й особисто натискає на кнопочки, Шойгу та вся команда присутні”.

Він додав, що “вистава” спрямована й на Захід з елементами ядерного шантажу. Проте це не підвищення ставок, адже нічого нового не відбулося.

Читайте також: У Бєлгородській області РФ заявили про пошкодження об’єкта зв’язку

“Але для тих, хто грає у світі риторику “не треба загострювати ситуацію”, риторику “умиротворення агресора” – це така ілюстрація “ось, що ми маємо на увазі”. Глобально, нічого нового не відбулося. Ядерний шантаж – це вже не той козир, який допомагає Путіну. Однак спроби будуть і в майбутньому”, — додав Юсов.

Нагадаємо, прем’єр Словаччини заявив, що не підтримуватиме військову допомогу для України. Новий прем’єр-міністр Словаччини заявив, що не підтримуватиме військову допомогу для України.