Знешкоджено «розконсервовану» агентурну групу ФСБ

Троє поплічників ворога, завербовані ще у 2018 році, готували диверсії на об’єктах ЗСУ та Міноборони у Київській області.

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала в Києві «розконсервовану» агентурно-бойову групу ФСБ, до складу якої входили троє людей. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: У Мінцифрі відповіли, чи планується надсилати повістки через “Дію”

Затримані готували серію потужних вибухів на українських об’єктах військового управління.

«Серед пріоритетних «цілей» агресора були підрозділи Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони України, а також їх запасні командні пункти. Для здійснення диверсій фігуранти планували застосувати до десяти дронів, які спеціально обладнали саморобними вибуховими пристроями», — уточнили у спецслужбі.

У прес-службі повідомили, що ворожа група була сформована ще 2018 року кадровим співробітником ФСБ. До її складу увійшли троє людей (жителі Києва та Чернігова), яких після вербування було переведено в режим «очікування» до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Кожен із учасників російської агентурно-бойової групи мав свою спеціалізацію: один виготовляв саморобні вибухові пристрої, другий – відповідав за переобладнання «громадянських» БПЛА на ударні.

Ще одна учасниця прямо управляла дронами. Для здобуття відповідних навичок у березні цього року жінка пройшла курси підготовки операторів БПЛА на Київщині.

Ворожим поплічникам повідомлено про підозру у створенні терористичної групи (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та незаконне виготовлення вибухівки (ч. 3 ст. 263-1 КК України).

Раніше Кремль зробив нову заяву про двійників Путіна.