Вербували українських підлітків для провокацій: СБУ викрила спецслужби РФ

СБУ викрила спецслужби РФ на вербуванні неповнолітніх українських юнаків для розхитування внутрішньої обстановки в Україні.

Служба безпеки викрила російські спецслужби на вербуванні неповнолітніх українських юнаків для розхитування внутрішньої обстановки в Україні та дискредитування її на міжнародній арені. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: РФ не засудила атаку бойовиків ХАМАС, і вони це оцінили — Мелоні

Повідомляється, що спецслужби намагалися розпалити антисемітські настрої на Житомирщині, а також у Дніпрі, Львові та Вінниці.

“До складу групи входили 13-17-річні учні місцевих шкіл. Для їх дистанційного вербування спецслужби РФ створили молодіжний праворадикальний Телеграм-канал. На цьому інтернет-ресурсі його російські адміністратори, використовуючи психологічні маніпуляції, закликали українських підлітків до вчинення актів антисемітизму у їхніх населених пунктах”, — йдеться у повідомленні. 

Спецслужби РФ планували ворожі провокації у вигляді нанесення образливих написів на пам’ятних місцях та здійснення там підривів з використанням саморобних вибухових пристроїв. Представники РФ пропонували учасникам спільноти публікувати фото- та “відеозвіти” провокацій.

Отримані медіафайли російські спецслужби оприлюднювали у закордонних ЗМІ як фейкові публікації для дискредитації України.

Читайте також: Укрзалізниця збільшує кількість жіночих купе

Повідомляється, що на Житомирщині було викрито 15-річного школяра з міста Радомишль, якого представники країни-агресора тривалий час психологічно “обробляли” через інтернет. Ворог вимагав від хлопця нанести антисемітські написи на одному з меморіальних знаків на території області. Пізніше аналогічні провокативні зображення було виявлено на стінах декількох приватних будинків.

У Дніпрі, Львові та Вінниці викрили місцевих учасників підконрольоного російського Телеграм-каналу. Під вплив спецслужб РФ потрапили 4 школярів, яких закликали до вчинення актів вандалізму на місцях пам’яті жертв Голокосту. 

Під час обшуків за адресами проживання підлітків виявлено комп’ютери та мобільні телефони із фотографіями-звітами провокацій на користь РФ, а також компоненти для кустарного виготовлення вибухівки.

Читайте також: Готуємося до ударів Росії по енергооб’єктах: Зеленський

Наразі розпочатого за трьома статтями Кримінального кодексу України. 

В СБУ закликали українців бути пильними і тримати на контролі коло зацікавлень вподобання своїх дітей, щоб запобігати впливу на них ворожих спецслужб. 

Нагадаємо, у Києві водій наїхав на людей на зупинці громадського транспорту. У Києві водій автомобіля “Тойота Авенсіс” рухаючись по проїжджій частині, не впорався з керуванням та виїхав на тротуар.